Ouder-kindtherapie

Wat is ouder-kind therapie?

Ouder-kind therapie is een therapie voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waarbij de focus ligt op de relatie tussen kind en ouder. Soms heb je hulp nodig om het samen weer fijn te hebben. Om verschillende redenen kan de relatie tussen jou en jouw kind moeilijk verlopen. Dat kan door nare ervaringen die je (samen) meegemaakt hebt, door een periode van lang of abrupt gescheiden te zijn van elkaar of bijvoorbeeld door ziekenhuisopnames. Dit zijn heftige ervaringen voor jullie allebei.

Het kan ook voorkomen dat er geen (heftige) gebeurtenis aan ten grondslag ligt. Je merkt dat jullie op afstand van elkaar raken en elkaar moeilijker begrijpen. Dit kan zorgen voor veel ruzie en spanningen thuis. Meestal lukt het ouders en kind(eren) om de relatie zelf weer te herstellen, maar soms is ouder-kind therapie nodig. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van je kind dat de relatie verbeterd wordt en dat er een positieve en plezierige relatie ontstaat. Geloof me: hoe eerder, hoe beter.

Ouder-kind therapie kan helpen:

  • De relatie te verbeteren
  • Emoties beter te reguleren
  • Bij het sterker voelen staan in je ouderrol

 

 

 

Aanmelden voor ouder-kind therapie

Denk je dat ouder-kind therapie iets voor jullie is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor ouder-kind therapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna bespreken we de moeilijkheden, wensen en het plan van aanpak. Een ouder-kind therapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

 

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Vanaf het begin voelden wij ons erg op ons gemak bij Marieke. Voor zover wij dat kunnen beoordelen onze zoon (9 jaar oud bij aanvang van de behandeling) ook.

 

De communicatie van Marieke is erg goed. Ze is zeer inlevend en kan enorm goed meedenken in bijvoorbeeld oplossingen voor probleemsituaties. Onze zoon is geen enorme prater (over gevoelens etc.), waardoor deze therapievorm goed bij hem paste. Hij kon altijd fijn spelen met of onder begeleiding van Marieke, waarbij regelmatig gesproken kon worden over belangrijke zaken als gevoelens, emoties etc. Onze zoon kwam altijd merkbaar vrolijk/enthousiast bij Marieke vandaan. De terugkoppeling in de vorm van periodieke verslagen en gesprekken was erg goed.

 

Lieve Marieke. Je bent echt heel erg goed in je vak. Blij dat we bij jou mochten komen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle bijdrage in ons leven. Hiermee kunnen we weer vooruit.

 

Noah was erg gevoelig en snel in tranen. Ze hing erg aan haar moeder en had moeite om naar school te gaan. Ze zag tegen heel veel dingen op en wilde graag dat het precies ging zoals zij wilde. Tijdens de therapie durfde ze na het opbouwen van een stevige en veilige relatie met de therapeut steeds meer te experimenteren met spelmateriaal, rollenspelen en gedrag. Ze werd zich bewuster van haar krachten. Haar zelfvertrouwen nam toe en ze kwam steviger in haar schoenen te staan.

 

 Noah (7)

We zijn heel dankbaar voor de gevolgde speltherapie. We zien nog elke dag het verschil!

We zijn echt supertevreden over Marieke.