Ouder-kindtherapie

Wat is ouder-kind therapie?

Ouder-kind therapie is een therapie voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waarbij de focus ligt op de relatie tussen kind en ouder. Soms heb je hulp nodig om het samen weer fijn te hebben. Om verschillende redenen kan de relatie tussen jou en jouw kind moeilijk verlopen. Dat kan door nare ervaringen die je (samen) meegemaakt hebt, door een periode van lang of abrupt gescheiden te zijn van elkaar of bijvoorbeeld door ziekenhuisopnames. Dit zijn heftige ervaringen voor jullie allebei.

Het kan ook voorkomen dat er geen (heftige) gebeurtenis aan ten grondslag ligt. Je merkt dat jullie op afstand van elkaar raken en elkaar moeilijker begrijpen. Dit kan zorgen voor veel ruzie en spanningen thuis. Meestal lukt het ouders en kind(eren) om de relatie zelf weer te herstellen, maar soms is ouder-kind therapie nodig. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van je kind dat de relatie verbeterd wordt en dat er een positieve en plezierige relatie ontstaat. Geloof me: hoe eerder, hoe beter.

Ouder-kind therapie kan helpen:

  • De relatie te verbeteren
  • Emoties beter te reguleren
  • Bij het sterker voelen staan in je ouderrol

 

 

 

Aanmelden voor ouder-kind therapie

Denk je dat ouder-kind therapie iets voor jullie is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor ouder-kind therapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna bespreken we de moeilijkheden, wensen en het plan van aanpak. Een ouder-kind therapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

 

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Lieve Marieke. Je bent echt heel erg goed in je vak. Blij dat we bij jou mochten komen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle bijdrage in ons leven. Hiermee kunnen we weer vooruit.

 

Soms had ik even geen zin maar eigenlijk kwam ik altijd weer blij bij je vandaan. Ik ben blij dat ik niet meer in mijn broek plas en minder bang ben. De speelkamer is een hele leuke plek om fijn te kunnen spelen.

 - Milou

Emma zat niet lekker in haar vel. Ze had snel ruzie met andere kinderen en begon dan te slaan. Ze was snel gefrustreerd en bang om fouten te maken. Tijdens de speltherapiesessies kon ze steeds meer ontspanning laten zien tijdens het spelen. Haar vertrouwen nam toe en we konden stil staan bij verschillende gevoelens. Ze ging zich steeds meer uiten waardoor haar ouders Emma beter gingen begrijpen en de omgang met haar omgeving verbeterde.

 Emma (5)

Marieke hielp mij met moeilijke dingen en nu kan ik door haar er weer tegenaan.

 - Luuk

Noah was erg gevoelig en snel in tranen. Ze hing erg aan haar moeder en had moeite om naar school te gaan. Ze zag tegen heel veel dingen op en wilde graag dat het precies ging zoals zij wilde. Tijdens de therapie durfde ze na het opbouwen van een stevige en veilige relatie met de therapeut steeds meer te experimenteren met spelmateriaal, rollenspelen en gedrag. Ze werd zich bewuster van haar krachten. Haar zelfvertrouwen nam toe en ze kwam steviger in haar schoenen te staan.

 

 Noah (7)