Ouder-kindtherapie

Wat is ouder-kind therapie?

Ouder-kind therapie is een therapie voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waarbij de focus ligt op de relatie tussen kind en ouder. Soms heb je hulp nodig om het samen weer fijn te hebben. Om verschillende redenen kan de relatie tussen jou en jouw kind moeilijk verlopen. Dat kan door nare ervaringen die je (samen) meegemaakt hebt, door een periode van lang of abrupt gescheiden te zijn van elkaar of bijvoorbeeld door ziekenhuisopnames. Dit zijn heftige ervaringen voor jullie allebei.

Het kan ook voorkomen dat er geen (heftige) gebeurtenis aan ten grondslag ligt. Je merkt dat jullie op afstand van elkaar raken en elkaar moeilijker begrijpen. Dit kan zorgen voor veel ruzie en spanningen thuis. Meestal lukt het ouders en kind(eren) om de relatie zelf weer te herstellen, maar soms is ouder-kind therapie nodig. Het is van groot belang voor de ontwikkeling van je kind dat de relatie verbeterd wordt en dat er een positieve en plezierige relatie ontstaat. Geloof me: hoe eerder, hoe beter.

Ouder-kind therapie kan helpen:

  • De relatie te verbeteren
  • Emoties beter te reguleren
  • Bij het sterker voelen staan in je ouderrol

 

 

 

Aanmelden voor ouder-kind therapie

Denk je dat ouder-kind therapie iets voor jullie is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor ouder-kind therapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna bespreken we de moeilijkheden, wensen en het plan van aanpak. Een ouder-kind therapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

 

 

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Isabel ging met veel plezier naar Marieke toe. Voor haar was het elke week een gezellig uitje. In een ongedwongen en gezellige setting heeft ze veel geleerd en is ze echt opgeknapt. Ook wij als ouders hebben veel geleerd van Marieke. We begrijpen Isabel beter doordat we meer inzicht hebben in haar ontwikkeling en kunnen haar beter begeleiden.

 De ouders van Isabel

Onze dochter heeft erg veel gehad aan de speltherapie, ze heeft een beter zelfbeeld gekregen, maar ook wij als ouders hebben geleerd om eerst te kijken naar wat de achterliggende reden is waarom onze dochter, en ook andere kinderen zo reageren en hoe je hierop kan inspelen en kan reageren.

 

Emma zat niet lekker in haar vel. Ze had snel ruzie met andere kinderen en begon dan te slaan. Ze was snel gefrustreerd en bang om fouten te maken. Tijdens de speltherapiesessies kon ze steeds meer ontspanning laten zien tijdens het spelen. Haar vertrouwen nam toe en we konden stil staan bij verschillende gevoelens. Ze ging zich steeds meer uiten waardoor haar ouders Emma beter gingen begrijpen en de omgang met haar omgeving verbeterde.

 Emma (5)

We zijn heel dankbaar voor de gevolgde speltherapie. We zien nog elke dag het verschil!

We zijn echt supertevreden over Marieke.

 

Ik vond het leuk dat ik bij jou zat en jammer dat ik voor de laatste keer hier ben.

 - Mees