Oudercoaching: kortdurende, oplossingsgerichte hulp voor ouders

Wat is oudercoaching?

Oudercoaching helpt je bij het bewust worden van wie jij bent als ouder, wat al goed gaat in de opvoeding en welke kwaliteiten en vaardigheden jij als ouder nog verder kunt ontwikkelen om je kind(eren) beter te begrijpen.
In de oudercoaching werk ik oplossingsgericht: Welke problemen ervaar je? Op welke manier zou je dat kunnen bereiken? Door hier samen over in gesprek te gaan, krijg je meer zicht in je eigen handelen. Hierdoor ontdek je hoe je het beste met de situatie om kunt gaan. Oudercoaching is voor alle (pleeg- of stief) ouders die zoeken naar oplossingen om de omgang met hun kind(eren) te verbeteren.

De methode van “Een taal erbij” is een fijne aanvulling tijdens de coachingmomenten. Met behulp van Playmobilpoppetjes kijken we verder dan het hier en nu en staan we stil bij familieachtergronden die je handelen als opvoeder beïnvloeden.

Hoe werkt oudercoaching?

Oudercoaching is een kortdurende ondersteuning die niet vanuit de zorgverzekeraar vergoed wordt. Er is geen verwijzing nodig. Je hebt zelf de regie. Oudercoaching kan wel worden vergoed door het sociaal team. De coaching is dan onderdeel van een speltherapietraject. Mijn ervaring is dat de meeste ouders aan 3-5 gesprekken voldoende hebben om weer met nieuwe energie en een frisse, nieuwe kijk op hun (opvoed)situatie verder te gaan.

Aanmelden voor oudercoaching

Denk je dat oudercoaching iets voor je is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor oudercoaching, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna bespreken we of je verder wilt gaan met de spelobservatie en kunnen we de een observatiesessie inplannen.

Een oudergesprek van 60 minuten kost €80,-.
Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Vanaf het begin voelden wij ons erg op ons gemak bij Marieke. Voor zover wij dat kunnen beoordelen onze zoon (9 jaar oud bij aanvang van de behandeling) ook.

 

Marieke hielp mij met moeilijke dingen en nu kan ik door haar er weer tegenaan.

 - Luuk

De communicatie van Marieke is erg goed. Ze is zeer inlevend en kan enorm goed meedenken in bijvoorbeeld oplossingen voor probleemsituaties. Onze zoon is geen enorme prater (over gevoelens etc.), waardoor deze therapievorm goed bij hem paste. Hij kon altijd fijn spelen met of onder begeleiding van Marieke, waarbij regelmatig gesproken kon worden over belangrijke zaken als gevoelens, emoties etc. Onze zoon kwam altijd merkbaar vrolijk/enthousiast bij Marieke vandaan. De terugkoppeling in de vorm van periodieke verslagen en gesprekken was erg goed.

 

Ik vond het leuk dat ik bij jou zat en jammer dat ik voor de laatste keer hier ben.

 - Mees

Bedank voor alle keren dat ik bij je mocht spelen. Het was heel gezellig bij jou. Ik vind het jammer dat ik weg moet maar met mij gaat het wel weer door jou en daarom wil ik je bedanken.

 - Emma