Oudercoaching: kortdurende, oplossingsgerichte hulp voor ouders

Wat is oudercoaching?

Oudercoaching helpt je bij het bewust worden van wie jij bent als ouder, wat al goed gaat in de opvoeding en welke kwaliteiten en vaardigheden jij als ouder nog verder kunt ontwikkelen om je kind(eren) beter te begrijpen.
In de oudercoaching werk ik oplossingsgericht: Welke problemen ervaar je? Op welke manier zou je dat kunnen bereiken? Door hier samen over in gesprek te gaan, krijg je meer zicht in je eigen handelen. Hierdoor ontdek je hoe je het beste met de situatie om kunt gaan. Oudercoaching is voor alle (pleeg- of stief) ouders die zoeken naar oplossingen om de omgang met hun kind(eren) te verbeteren.

De methode van “Een taal erbij” is een fijne aanvulling tijdens de coachingmomenten. Met behulp van Playmobilpoppetjes kijken we verder dan het hier en nu en staan we stil bij familieachtergronden die je handelen als opvoeder beïnvloeden.

Hoe werkt oudercoaching?

Oudercoaching is een kortdurende ondersteuning die niet vanuit de zorgverzekeraar vergoed wordt. Er is geen verwijzing nodig. Je hebt zelf de regie. Oudercoaching kan wel worden vergoed door het sociaal team. De coaching is dan onderdeel van een speltherapietraject. Mijn ervaring is dat de meeste ouders aan 3-5 gesprekken voldoende hebben om weer met nieuwe energie en een frisse, nieuwe kijk op hun (opvoed)situatie verder te gaan.

Aanmelden voor oudercoaching

Denk je dat oudercoaching iets voor je is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor oudercoaching, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna bespreken we of je verder wilt gaan met de spelobservatie en kunnen we de een observatiesessie inplannen.

Een oudergesprek van 60 minuten kost €80,-.
Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

We zijn heel dankbaar voor de gevolgde speltherapie. We zien nog elke dag het verschil!

We zijn echt supertevreden over Marieke.

 

Emma zat niet lekker in haar vel. Ze had snel ruzie met andere kinderen en begon dan te slaan. Ze was snel gefrustreerd en bang om fouten te maken. Tijdens de speltherapiesessies kon ze steeds meer ontspanning laten zien tijdens het spelen. Haar vertrouwen nam toe en we konden stil staan bij verschillende gevoelens. Ze ging zich steeds meer uiten waardoor haar ouders Emma beter gingen begrijpen en de omgang met haar omgeving verbeterde.

 Emma (5)

Lieve Marieke. Je bent echt heel erg goed in je vak. Blij dat we bij jou mochten komen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle bijdrage in ons leven. Hiermee kunnen we weer vooruit.

 

Onze dochter heeft erg veel gehad aan de speltherapie, ze heeft een beter zelfbeeld gekregen, maar ook wij als ouders hebben geleerd om eerst te kijken naar wat de achterliggende reden is waarom onze dochter, en ook andere kinderen zo reageren en hoe je hierop kan inspelen en kan reageren.

 

Soms had ik even geen zin maar eigenlijk kwam ik altijd weer blij bij je vandaan. Ik ben blij dat ik niet meer in mijn broek plas en minder bang ben. De speelkamer is een hele leuke plek om fijn te kunnen spelen.

 - Milou