Vaak spelen kinderen over gebeurtenissen die hen bezighouden. Dit kunnen fijne, maar ook ingrijpende of spannende ervaringen zijn. Tijdens de speltherapie heb ik alle aandacht voor jouw kind en bouw ik met hem of haar een vertrouwensrelatie op. Dat kan soms een paar weken duren. Ik volg jouw kind in het spel en help door mee te spelen, ondersteuning te bieden en onder woorden te brengen wat er gebeurt. In de evaluatiegesprekken met jou als ouder bespreken we de ontwikkelingen en de voortgang. Indien nodig wordt school meegenomen in het traject door middel van een telefonisch gesprek met de leerkracht, een overleg of observatie op school.

Aanmelden voor speltherapie

Denk je dat speltherapie iets voor jouw kind is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor speltherapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna starten we met een observatieperiode waarin je kind 3 keer komt spelen. Na deze periode neem ik met jou de gegevens door en bespreken we het vervolg.
Tijdens een speltherapietraject komt je kind wekelijks naar de spelkamer en hebben we om de 5 à 6 weken een evaluatiegesprek. Een traject duurt vaak een half jaar tot een jaar.

Een speltherapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Beste Marieke,
Mijn zoon en ikzelf zijn je dankbaar. Een lieve en warme vrouw met deskundigheid en veel geduld.
Nogmaals dank voor alles.

 

Lieve Marieke. Je bent echt heel erg goed in je vak. Blij dat we bij jou mochten komen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle bijdrage in ons leven. Hiermee kunnen we weer vooruit.

 

Noah was erg gevoelig en snel in tranen. Ze hing erg aan haar moeder en had moeite om naar school te gaan. Ze zag tegen heel veel dingen op en wilde graag dat het precies ging zoals zij wilde. Tijdens de therapie durfde ze na het opbouwen van een stevige en veilige relatie met de therapeut steeds meer te experimenteren met spelmateriaal, rollenspelen en gedrag. Ze werd zich bewuster van haar krachten. Haar zelfvertrouwen nam toe en ze kwam steviger in haar schoenen te staan.

 

 Noah (7)

Isabel ging met veel plezier naar Marieke toe. Voor haar was het elke week een gezellig uitje. In een ongedwongen en gezellige setting heeft ze veel geleerd en is ze echt opgeknapt. Ook wij als ouders hebben veel geleerd van Marieke. We begrijpen Isabel beter doordat we meer inzicht hebben in haar ontwikkeling en kunnen haar beter begeleiden.

 De ouders van Isabel

Vanaf het begin voelden wij ons erg op ons gemak bij Marieke. Voor zover wij dat kunnen beoordelen onze zoon (9 jaar oud bij aanvang van de behandeling) ook.