Vaak spelen kinderen over gebeurtenissen die hen bezighouden. Dit kunnen fijne, maar ook ingrijpende of spannende ervaringen zijn. Tijdens de speltherapie heb ik alle aandacht voor jouw kind en bouw ik met hem of haar een vertrouwensrelatie op. Dat kan soms een paar weken duren. Ik volg jouw kind in het spel en help door mee te spelen, ondersteuning te bieden en onder woorden te brengen wat er gebeurt. In de evaluatiegesprekken met jou als ouder bespreken we de ontwikkelingen en de voortgang. Indien nodig wordt school meegenomen in het traject door middel van een telefonisch gesprek met de leerkracht, een overleg of observatie op school.

Aanmelden voor speltherapie

Denk je dat speltherapie iets voor jouw kind is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor speltherapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna starten we met een observatieperiode waarin je kind 3 keer komt spelen. Na deze periode neem ik met jou de gegevens door en bespreken we het vervolg.
Tijdens een speltherapietraject komt je kind wekelijks naar de spelkamer en hebben we om de 5 à 6 weken een evaluatiegesprek. Een traject duurt vaak een half jaar tot een jaar.

Een speltherapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Lieve Marieke. Je bent echt heel erg goed in je vak. Blij dat we bij jou mochten komen. Nogmaals bedankt voor je waardevolle bijdrage in ons leven. Hiermee kunnen we weer vooruit.

 

Soms had ik even geen zin maar eigenlijk kwam ik altijd weer blij bij je vandaan. Ik ben blij dat ik niet meer in mijn broek plas en minder bang ben. De speelkamer is een hele leuke plek om fijn te kunnen spelen.

 - Milou

Bedank voor alle keren dat ik bij je mocht spelen. Het was heel gezellig bij jou. Ik vind het jammer dat ik weg moet maar met mij gaat het wel weer door jou en daarom wil ik je bedanken.

 - Emma

We zijn heel dankbaar voor de gevolgde speltherapie. We zien nog elke dag het verschil!

We zijn echt supertevreden over Marieke.

 

De communicatie van Marieke is erg goed. Ze is zeer inlevend en kan enorm goed meedenken in bijvoorbeeld oplossingen voor probleemsituaties. Onze zoon is geen enorme prater (over gevoelens etc.), waardoor deze therapievorm goed bij hem paste. Hij kon altijd fijn spelen met of onder begeleiding van Marieke, waarbij regelmatig gesproken kon worden over belangrijke zaken als gevoelens, emoties etc. Onze zoon kwam altijd merkbaar vrolijk/enthousiast bij Marieke vandaan. De terugkoppeling in de vorm van periodieke verslagen en gesprekken was erg goed.