Vaak spelen kinderen over gebeurtenissen die hen bezighouden. Dit kunnen fijne, maar ook ingrijpende of spannende ervaringen zijn. Tijdens de speltherapie heb ik alle aandacht voor jouw kind en bouw ik met hem of haar een vertrouwensrelatie op. Dat kan soms een paar weken duren. Ik volg jouw kind in het spel en help door mee te spelen, ondersteuning te bieden en onder woorden te brengen wat er gebeurt. In de evaluatiegesprekken met jou als ouder bespreken we de ontwikkelingen en de voortgang. Indien nodig wordt school meegenomen in het traject door middel van een telefonisch gesprek met de leerkracht, een overleg of observatie op school.

Aanmelden voor speltherapie

Denk je dat speltherapie iets voor jouw kind is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor speltherapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna starten we met een observatieperiode waarin je kind 3 keer komt spelen. Na deze periode neem ik met jou de gegevens door en bespreken we het vervolg.
Tijdens een speltherapietraject komt je kind wekelijks naar de spelkamer en hebben we om de 5 à 6 weken een evaluatiegesprek. Een traject duurt vaak een half jaar tot een jaar.

Een speltherapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

In het gezin van Levi was veel gebeurd, zoals ziekte en een scheiding. Levi sliep slecht, was gespannen en vaak boos. Hierdoor zorgde het gedrag van Levi voor meer spanning. Tijdens de speltherapie kon Levi zijn boosheid uiten door onder andere veel te vechten met de therapeut door middel van zwaarden, ridders en soldaten. Langzamerhand werden de gevechten minder, kwam er meer rust en acceptatie en verminderde zijn boosheid. Ook konden Levi en zijn ouders beter omgaan met de boze buien. Levi ging beter slapen en er kwam weer ruimte voor ontspanning, plezier en acceptatie.

 Levi (9)

Beste Marieke,
Mijn zoon en ikzelf zijn je dankbaar. Een lieve en warme vrouw met deskundigheid en veel geduld.
Nogmaals dank voor alles.

 

Isabel ging met veel plezier naar Marieke toe. Voor haar was het elke week een gezellig uitje. In een ongedwongen en gezellige setting heeft ze veel geleerd en is ze echt opgeknapt. Ook wij als ouders hebben veel geleerd van Marieke. We begrijpen Isabel beter doordat we meer inzicht hebben in haar ontwikkeling en kunnen haar beter begeleiden.

 De ouders van Isabel

Marieke hielp mij met moeilijke dingen en nu kan ik door haar er weer tegenaan.

 - Luuk

Soms had ik even geen zin maar eigenlijk kwam ik altijd weer blij bij je vandaan. Ik ben blij dat ik niet meer in mijn broek plas en minder bang ben. De speelkamer is een hele leuke plek om fijn te kunnen spelen.

 - Milou