Vaak spelen kinderen over gebeurtenissen die hen bezighouden. Dit kunnen fijne, maar ook ingrijpende of spannende ervaringen zijn. Tijdens de speltherapie heb ik alle aandacht voor jouw kind en bouw ik met hem of haar een vertrouwensrelatie op. Dat kan soms een paar weken duren. Ik volg jouw kind in het spel en help door mee te spelen, ondersteuning te bieden en onder woorden te brengen wat er gebeurt. In de evaluatiegesprekken met jou als ouder bespreken we de ontwikkelingen en de voortgang. Indien nodig wordt school meegenomen in het traject door middel van een telefonisch gesprek met de leerkracht, een overleg of observatie op school.

Aanmelden voor speltherapie

Denk je dat speltherapie iets voor jouw kind is? Dan raad ik je aan om je aan te melden. Nadat je je aangemeld hebt voor speltherapie, vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Vervolgens maken we een afspraak voor een eerste gesprek zonder je kind. Daarna starten we met een observatieperiode waarin je kind 3 keer komt spelen. Na deze periode neem ik met jou de gegevens door en bespreken we het vervolg.
Tijdens een speltherapietraject komt je kind wekelijks naar de spelkamer en hebben we om de 5 à 6 weken een evaluatiegesprek. Een traject duurt vaak een half jaar tot een jaar.

Een speltherapiesessie van 45 minuten kost €75,-.

Aanmelden kan telefonisch of via de mail.

Speltherapie helpt

Speltherapie helpt kinderen in heel veel situaties en zorgt er dan voor dat ze weer lekker in hun vel zitten.

 

Onze dochter heeft erg veel gehad aan de speltherapie, ze heeft een beter zelfbeeld gekregen, maar ook wij als ouders hebben geleerd om eerst te kijken naar wat de achterliggende reden is waarom onze dochter, en ook andere kinderen zo reageren en hoe je hierop kan inspelen en kan reageren.

 

De communicatie van Marieke is erg goed. Ze is zeer inlevend en kan enorm goed meedenken in bijvoorbeeld oplossingen voor probleemsituaties. Onze zoon is geen enorme prater (over gevoelens etc.), waardoor deze therapievorm goed bij hem paste. Hij kon altijd fijn spelen met of onder begeleiding van Marieke, waarbij regelmatig gesproken kon worden over belangrijke zaken als gevoelens, emoties etc. Onze zoon kwam altijd merkbaar vrolijk/enthousiast bij Marieke vandaan. De terugkoppeling in de vorm van periodieke verslagen en gesprekken was erg goed.

 

Emma zat niet lekker in haar vel. Ze had snel ruzie met andere kinderen en begon dan te slaan. Ze was snel gefrustreerd en bang om fouten te maken. Tijdens de speltherapiesessies kon ze steeds meer ontspanning laten zien tijdens het spelen. Haar vertrouwen nam toe en we konden stil staan bij verschillende gevoelens. Ze ging zich steeds meer uiten waardoor haar ouders Emma beter gingen begrijpen en de omgang met haar omgeving verbeterde.

 Emma (5)

We zijn heel dankbaar voor de gevolgde speltherapie. We zien nog elke dag het verschil!

We zijn echt supertevreden over Marieke.

 

In het gezin van Levi was veel gebeurd, zoals ziekte en een scheiding. Levi sliep slecht, was gespannen en vaak boos. Hierdoor zorgde het gedrag van Levi voor meer spanning. Tijdens de speltherapie kon Levi zijn boosheid uiten door onder andere veel te vechten met de therapeut door middel van zwaarden, ridders en soldaten. Langzamerhand werden de gevechten minder, kwam er meer rust en acceptatie en verminderde zijn boosheid. Ook konden Levi en zijn ouders beter omgaan met de boze buien. Levi ging beter slapen en er kwam weer ruimte voor ontspanning, plezier en acceptatie.

 Levi (9)